Tuvalliset savusaunat

Jalmari
Jalmari on mallistomme suurin savusauna. Siinä on muiden savusaunojemme tapaan tilava löyly- ja peseytymishuone, jossa on savolaislauteet. Tämän lisäksi Jalmarissa on muista saunamalleistamme poiketen noin yhdeksän neliömetrin kokoinen väliterassi ja erillinen takkatupa, mikä soveltuu hyvin esimerkiksi majoituskäyttöön.

Kaarina
Kaarinan pohjaratkaisu perustuu vanhaan pohjalaiseen saunanrakennustapaan, jossa korkeat lauteet on sijoitettu peräseinälle leveäksi tasoksi ja leveälle istumalauteelle voi saunomisen aikana nostaa jalat. Pesupenkki vesiastioineen on ikkunaseinällä kiuasta vastapäätä. Kiukaan viereen on mahdollista laittaa lämmitettävä pata veden kuumentamista varten. Kaarinan laajennettu pukutila mahdollistaa myös lomailukäytön. Tilaan mahtuu kaksi yksi- tai kaksikerroksista sänkyä, komero tai pieni keittiö ja neljän hengen ruokapöytä. Kokonaisuuteen kuuluu myös saunan edustalle sijoitettu katettu terassi ja takaseinän katettu syvennys polttopuille. Kaarinan seinät tehdään käsin veistetystä vähintään 150 millimetriä paksusta hirrestä. Näkyvät pinnat maalutaan eli veistetään laineille. Ulkopinnat käsitellään lähes mustalla terva-vernissamaali Roslagin mahongilla tai harmaalla rautasulfaatilla. Vaihtoehtoisesti ulkopinnat voidaan jättää käsittelemättä ja antaa niiden harmaantua vuosien kuluessa.

Aune
Savusaunan sekä puku- ja oleskelutilan muodostama Aune voidaan kokonsa puolesta toteuttaa perinteiseen pohjalaiseen tapaan peräseinälauteisena savusaunana. Myös Aunessa on ikkunaseinällä kiuasta vastapäätä pesupenkki. Kylpyvesi lämmitetään lauteille sijoitettavien rautaämpäreitten avulla. Hirsiseinäisen pukutilan kalusteina ovat seinustoja kiertävät lankkupenkit ja sen seinälle on kiinnitetty vaatteitten ripustamista varten tappirivi. Oleskeluviihtyvyyttä lisää tilan keskelle sijoitettu pöytä. Umpinaisen eteistilan ansiosta saunaa on miellyttävä käyttää myös syksyisin ja talvisin. Aunessa osa lämmityksessä syntyvästä savusta tulee saunan oven kautta pukutilaan, josta se johdetaan suoraan oven yläpuolelta katolle erityisen lautatorven avulla. Aunen ulkopinnat voidaan käsitellä samalla tavalla kuin Kaarinan.