Kaarina

Kaarina

Tässä mallissamme saunatilan vieressä on tupa, jonka lisäksi näiden edustalle voidaan rakentaa halutunkokoinen vilvoitteluterassi.

Savusaunamme Kaarina

Kaarinan pohjaratkaisu perustuu vanhaan pohjalaiseen saunanrakennustapaan, jossa korkeat lauteet on sijoitettu peräseinälle leveäksi tasoksi ja leveälle istumalauteelle voi saunomisen aikana nostaa jalat. Pesupenkki vesiastioineen on ikkunaseinällä kiuasta vastapäätä. Kiukaan viereen on mahdollista laittaa lämmitettävä pata veden kuumentamista varten.

Kaarinan seinät tehdään käsin veistetystä vähintään 150 millimetriä paksusta hirrestä. Näkyvät pinnat piilutaan eli veistetään laineille. Ulkopinnat käsitellään lähes mustalla terva-vernissamaali Roslagin mahongilla tai harmaalla rautasulfaatilla. Vaihtoehtoisesti ulkopinnat voidaan jättää käsittelemättä ja antaa niiden harmaantua vuosien kuluessa.

 

”Hirsityö Heikkilän savusaunat edustavat ylväästi suomalaista savusaunaperinnettä ja mikä parasta, saunaelämys viipyvine löylyineen on niissä lähes taivaallinen. Erityisen iloinen olen, että miehiseen mallistoon on tullut myös feminiininen savusauna, Kaarina.”

Pekka Krook, sauna-auditoija,
hallituksen puheenjohtaja, Sauna from Finland ry

 

Suunnittelijan kommentti:

”Kaarinan tilava pukutila mahdollistaa monipuolisen käytön. Tilaan mahtuu kaksi yksi- tai kaksikerroksista sänkyä, komero tai pieni keittiö ja neljän hengen ruokapöytä. Kokonaisuuteen sopii saunan edustalle sijoitettu terassi ja takaseinän katettu syvennys polttopuille.”