Aune

Aune

Umpinaisen eteistilan ansiosta saunaa on miellyttävä käyttää myös syksyisin ja talvisin.

Savusaunamme Aune

Savusaunan sekä puku- ja oleskelutilan muodostama Aune voidaan kokonsa puolesta toteuttaa perinteiseen pohjalaiseen tapaan peräseinälauteisena savusaunana. Myös Aunessa on ikkunaseinällä kiuasta vastapäätä pesupenkki. Kylpyvesi lämmitetään lauteille sijoitettavien rautaämpäreitten avulla. Hirsiseinäisen pukutilan kalusteina ovat seinustoja kiertävät lankkupenkit ja sen seinälle on kiinnitetty vaatteitten ripustamista varten tappirivi. Oleskeluviihtyvyyttä lisää tilan keskelle sijoitettu pöytä.

Aunessa osa lämmityksessä syntyvästä savusta tulee saunan oven kautta pukutilaan, josta se johdetaan suoraan oven yläpuolelta katolle erityisen lautatorven avulla.

 

Suunnittelijan kommentti:

”Aune-savusauna on käytännöllinen saunarakennus, jossa on tilava löylyhuone ja mukavan kokoinen pukuhuone. Pukuhuoneen puolella oleva lakeinen on käytännössä todettu toimivaksi ja savua pukuhuoneen puolelle ei juurikaan tule.”

 

Veistäjän kommentti:

”Kaadamme ja karsimme saunoissamme tarvittavat hirsiaihiot aina talvisaikaan, jolloin puut ovat lepotilassa ja niistä saadaan parasta mahdollista rakennusmateriaalia.”