Taiderakentaminen

Kelosound on taiteilija Kirsi Ihalaisen kelosta valmistettu uusi äänitaide- ja design-tuote eli äänipuu, joka soittaa ääniä suomalaisista metsistä ja luonnosta. Toimitamme Kelosoundille puumateriaalin ja teemme siihen tarvittavat sahaukset, poraukset ja upotukset.

Taiteilijaa täydentävä työpari

Taiderakentamisessa taiteilijalla on visio lopputuloksesta ja meidän tehtävänämme on mahdollistaa vision toteutus tarjoamalla projekteihin kokonaisvaltaista ymmärrystä eri puumateriaaleista, rakennustekniikoista, toiminnallisuudesta ja estetiikasta. Uskomme, että taiteilijalle sopiva työpari ei ole yhtyeen solisti, vaan pikemminkin taiteilijaa täydentää basisti. Onnistuneen luovan lopputuloksen kannalta on tärkeää, että taiteilija voi osallistua toteutuksen eri vaiheisiin niin paljon kuin itse kokee tarpeelliseksi.

Olemme esimerkiksi toimittaneet Mänttään Serlachius-museo Gustafiin kokonaisen oksallisen kelon. Käytimme kelon kaatamisessa apunamme kaivuria, jotta saimme sen oksat säilymään ehjinä. Kuljetusta varten rakensimme tukkiautoon pukit varmistaaksemme, että kelo ja sen oksat säilyvät ehjinä matkalla museoon. Serlachius-museon näyttelytiimin käsittelyn jälkeen kelo sijoitettiin osaksi Maisema-näyttelyä museoon kolmanteen kerrokseen.

Kokonainen kelo näyttelyyn