Laatupuun osto ja myynti

Osta tuppilautaa ja muuta laatupuuta

Osta laatupuuta

Laatupuuta ammattilaisten rakennusaineeksi

Myymme puuseppien raaka-aineeksi ja arvorakennusten restaurointiin sopivaa huippulaadukasta sahatavaraa, jota saamme hirsituotannon sivutuotteena alkuvuodesta kaatamistamme tukeista. Hirsiksi pelkkaamisen yhteydessä syntyvä sahatavara on järeää 150-vuotiaista tyvi- ja keskitukkia, joiden pinnat ovat erittäin tiukkasyisiä ja joko vähäoksaisia tai kokonaan oksattomia. Sahauksen jälkeen puutavara taapeloidaan ja sen annetaan kuivua varastokatoksessa vähintään vuosi. Varastossamme on laaja valikoima valmiiksi sahattua tuppilautaa, esimerkiksi 25, 28, 32 ja 50 millimetrin paksuista, minkä lisäksi voimme särmätä tuppilaudat millintarkasti asiakkaan tarvitsemaan kokoon.

Wood-Mizer LT 40 -vaakavannesahamme avulla pystymme käsittelemään pituudeltaan jopa yli 13 metrisiä ja paksuudeltaan lähes metrin kokoisia tukkeja. Sahan ohut terä (1,8 mm) säästää puuta ja pienentää voimantarvetta, jolloin sahauksessa saavutetaan erittäin hyvä tarkkuus ja laatu. Sahaamme vaakavannesahallamme myös asiakkaan puutavaraa, kuten pelkkahirttä ja tuppilankkua. Lisäksi käytössämme on Wood-Mizer EG 300 -särmäsaha.

Osta erikoissahatavaraa

Myymme myös keloa, esimerkiksi kaiteiden puolissa ja koristerakentamisessa käytettyä pientä keloa ja saunan tai huussin ovenkahvaan sopivia kelokäkkäräoksia.

Mäntytuppilautaa

Mäntytuppilauta on kuoritusta tukista sahattua särmäämätöntä sahatavaraa, jota käytetään esimerkiksi sisäkattojen ja seinien verhouksessa sekä vuori- ja räystäslautoina. Tuppilautojen leveys mitataan aina latvasta ja mäntytuppilaudoissa se vaihtelee 100-500 millimetrin välillä. Normaalit leveydet ovat 160, 240 ja 250-330 millimetriä.

Hinnat (sis. alv.):
100-330 mm: 4,80 € /m
Höyläys: 0,90 € /m

Mäntytuppilankkua

Mäntytuppilankku sopii esimerkiksi pöydän tasojen ja saunan lauteiden puumateriaaliksi.

Hinnat (sis. alv.):
Mäntytuppilankku 45 mm: 6,90 € / m
Höyläys: 1,00 € / m

Kelotuppilauta

Kelotuppilauta on särmäämätöntä harmaareunaista lautaa, jota käytetään esimerkiksi sisäkattojen verhouksessa sekä vuori- ja räystäslaudoituksessa. Kelotuppilaudan leveys vaihtelee 100-500 millimetrin välillä. Normaalileveydet ovat 160, 240 ja 250-330 millimetriä. Kelotuppilaudan hinta määräytyy osittain saatavuuden mukaan, minkä vuoksi pienimmän kelotuppilaudan hinta on normaalikokoja korkeampi.

Kelotuppilauta
Hinnat (sis. alv.):
160-240 mm: 5,40 € / m
250-330 mm: 6,20 € / m
Höyläys: 0,90 € / m

Kelotuppilankku

Kelotuppilankku on ”tee-se-itse-rakentajalle” puumateriaalien parhaimmistoa, josta saa tehtyä esimerkiksi pöydän tason tai saunan lauteet.

Kelo tuppilankku
Hinnat (sis. alv.):
lev. 180mm-260mm pak. n. 45 mm: 8,80 € / m
Höyläys: 1,00 € / m

Haapatuppilauta

Kauniisti ajan myötä harmaantuva haapatuppilauta sopii esimerkiksi saunan sisäkattoon ja ulkovuoraukseen. Haapatuppilaudan reunat kuoritaan käsityönä.

Haapa
Hinnat (sis. alv.):
lev. 100-330 mm pak. n. 45mm: 6,40 € / m
Höyläys: 1,00 € / m

Myy laatupuuta

Hoidamme puidesi kaadon ja kuljetuksen

Onko sinulla Keski-Suomessa metsää, jossa on hyvää vähintään sata vuotta vanhaa puuta? Tarjoa sitä meille! Kaadamme puut puolestasi ja hoidamme myös niiden kuljetuksen. Ostamme puita, jotka ovat vähintään sata vuotta vanhoja ja joiden halkaisija on rinnan korkeudelta mitattuna vähintään 40 senttimetriä tai enemmän.