Hankimme Wood-Mizer LT40 vaakavannesahan

9.6.2016

Hirsityö Heikkilä teki alkuvuonna 2017 suurinvestoinnin hankkimalla Wood-Mizer LT 40 -vaakavannesahan, jolla saavutetaan erittäin hyvä sahaustarkkuus ja -laatu. Lisäksi sahalla pystytään käsittelemään pituudeltaan ja paksuudeltaan erittäin järeitä tukkeja, joiden sahaaminen perinteisillä kenttäsirkkeleillä olisi joko hyvin vaikeaa tai mahdotonta toteuttaa.

Pelkkahirsien sahaus vaakavannesahalla

Uuden sahan toimintaperiaate on yksinkertainen. Sahattava tukki puristetaan hydraulisesti kiinni sahan runkoon, jossa vaaka-asentoon sijoitettu vannesaha liikkuu sahakelkassa. Sahoissa käytetään ohutta, noin 1,8 millimetristä terää, mikä säästää puuta ja tekee sahausraosta pienen. Ohuen terän ansiosta sahan voimantarve on pieni. Uusi saha pystyy käsittelemään 13,5 metrisiä ja halkaisijaltaan lähes metrin paksuisia tukkeja. Leveimmillään sillä pystytään sahaamaan 71 senttiä leveää lautaa. Wood-Mizer LT 40 -vaakavannesaha on varustettu digitaalisella mittalaiteella. Vannesaha hankinnan yhteydessä Hirsityö Heikkilä hankki myös terähuoltoa varten automaattiset teroitus- ja harituskoneet.