Kokonainen kelo museoon

6.2.2016

Mäntässä sijaitsevan Serlachius-museon tuottaja Sampo Linkoneva tuskin tiesi kovin montaa tahoa, jonne voi soittaa ja kysyä onnistuisiko kokonaisen kelon toimitus oksinee päivineen museoon. Soitto Hirsityö Heikkilälle tuotti toivotun ltuloksen ja luurin päästä kuului kysymykseen suora vastaus ”toki onnistuu”. Puhelun jälkeen Hirsityö Heikkilällä alkoi kuumeinen kelon etsintä. Lopulta Kyyjärven Oikarinharjun metsäpalstalta löytyi muutamia potentiaalisia vaihtoehtoja. Ennen kelon kaatoa Hirsityö Heikkilän Erkki ja Johannes Heikkilä teki metsävaelluksen yhdessä Sampo Linkonevan kanssa ja valokuvasi kelovaihtoehdot, joista Serlachius museon lavastaja valitsi sopivimman. Valittu kelo kaadettiin kaivurin avulla, jotta oksat saatiin säilymään ehjinä. Kuljetusta varten tukkiautoon rakennettiin pukit, jotta kelo pysyisi ehjänä matkalla Mänttään. Serlachius-museon näyttelytiimin käsittelyn jälkeen kelo sijoitettiin osaksi Maisema-näyttelyä Gustaf-museon kolmanteen kerrokseen.

Kelo Maisema-näyttelyssä